Kiphaasjes met rozemarijnaardappeltjes en sperziebonensalade
Dit heerlijke, frisse gerecht is perfect voor de lente en zomer! Je proeft de Provence!
20 min. + 30 min. oventijd
4 pers.
Niets voor jou? Deel dit recept met anderen!
WhatsApp
E-mail
Facebook
Boodschappenlijst
600 gr. verse kiphaasjes
125 gr. mini mozzarellabolletjes
125 gr. cherrytomaten
600 gr. sperziebonen
1 kg. vastkokende aardappel
3 el. olijfolie
1/2 el. gedroogde rozemarijn
1 citroen
4 sjalotten
Onze producten in dit recept
Kiphaasjes
Per kg
€9,95
Hoe je dit recept moet bereiden?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd sjalotten en aardappelen in parten, verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, rozemarijn en peper. Bak 30 minuten tot goudbruin en gaar.
Halveer tomaten. Na 15 minuten bakken, voeg je de tomaten toe aan de bakplaat. Bak nog 15 minuten.
Kook de sperziebonen 5 minuten en giet daarna af. Maak een dressing van citroenrasp, citroensap, olie en peper.
Marineer kiphaasjes met olie, rozemarijn en peper. Gril in een grillpan gedurende 5 minuten, keer halverwege.
Halveer mozzarellabolletjes, meng met tomaten, sperziebonen en dressing. Verdeel alles over borden. Serveer met kip, sjalot en aardappelen.