Kippenvleugels met zwarte bonen

Een heerlijk, kruidig recept voor de herfst.
Niets voor jou? Deel dit recept met anderen!
WhatsApp
E-mail
Facebook
Kippenvleugels met zwarte bonen

Boodschappenlijst

  • 800 gr. kippenvleugels
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el. sojasaus
  • 2 tl. anijszaad
  • 1 el. geroosterd sesamzaad
  • 500 gr. zwarte bonen
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 2 tl. kaneel
  • 2 lente-uitjes of bosuitjes
  • Gemalen zwarte peper
  • Onze producten in dit recept

    Vleugels naturel van Jan van Ee Poelier
    Vleugels naturel
    Per kg
    3,75

    Hoe je dit recept moet bereiden?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de kip in een ovenschaal.
  • Schil de gember en rasp deze. Laat de bonen uitlekken en hak de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
  • Mix de bonen met de knoflook, de geraspte gember, de sojasaus, de kaneel en de anijs.
  • Voeg dit toe aan de kip en bestrooi het geheel royaal met zwarte peper.
  • Plaats de schaal midden in de oven voor ongeveer 40 minuten.
  • Keer de kip halverwege om en controleer de gaarheid. Gebruik eventueel aluminiumfolie om de kip mee af te dekken als deze te donker wordt.
  • Garneer de kip met de lente-uitjes en sesamzaadjes.
  • Meer recepten van Jan van Ee

    Kippenvleugels met zwarte bonen
    Kippenvleugels met zwarte bonen
    Kip crisps met speciale groentesaus
    Kip crisps met speciale groentesaus
    Oosterse kipkluifjes uit de oven
    Oosterse kipkluifjes uit de oven