Kipdijreepjes met couscous

Dit heerlijke, frisse gerecht is perfect voor warm weer. De smaak is geweldig en je zal dit zeker nog eens maken nadat je het hebt geproefd.
Niets voor jou? Deel dit recept met anderen!
WhatsApp
E-mail
Facebook
Kipdijreepjes met couscous

Boodschappenlijst

  • 600 gr. verse dijenvlees
  • 400 gr. couscous
  • 400 gr. spruitjes
  • 2 el. rietsuiker
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 1 snufje cayennepeper
  • 2 takjes verse salie
  • 1 snufje zout
  • 4 el. olie
  • 2 tl. knoflookpoeder
  • 2 tl. gedroogde tijm
  • 3 takjes verse peterselie
  • 1 rode paprika
  • Onze producten in dit recept

    Dijenvlees van Jan van Ee Poelier
    Dijenvlees
    Per kg
    7,95

    Hoe je dit recept moet bereiden?

  • Om de marinade te maken, meng je de olie, suiker en kruiden door elkaar in een schaal.
  • Snijd de kippendijen in stukjes.
  • Haal de kip door de marinade heen en leg deze in een schaal in de koelkast.
  • Laat de kip minimaal een uur in de koelkast staan zodat de marinade er goed in kan trekken.
  • Verwarm de oven voor en leg de kip met de marinade in een ovenschaal.
  • Plaats de schaal middenin de oven gedurende ca. 30 minuten. Schep de kip halverwege om en check de gaarheid.
  • Zet een pan met water op hoog vuur en kook hierin de couscous, zo lang als aangegeven staat op de verpakking.
  • Snijd de paprika in stukjes en halveer de spruitjes.
  • Verhit wat olie in een wokpan en wok hierin de spruitjes met de stukjes paprika.
  • Giet de couscous af als deze gaar is.
  • Serveer de kipdijreepjes apart van de couscous en de gewokte groenten.
  • Meer recepten van Jan van Ee

    Kippenvleugels met zwarte bonen
    Kippenvleugels met zwarte bonen
    Kip crisps met speciale groentesaus
    Kip crisps met speciale groentesaus
    Oosterse kipkluifjes uit de oven
    Oosterse kipkluifjes uit de oven